Historiek

Vanaf het prille begin tot nu.

We dateren september 1987 , enkele autosportliefhebbers komen samen in Taverne”Het Zilverhof “ in Mol om een autosportclub boven de doopfont te houden. Als naam van de club werd de voor de hand liggende naam Mols Rally Team gekozen. Het Mols Rally Team had in 1987, bij het opstarten van de club dan ook tot doel: Iedereen die ergens met de autosportmicrobe besmet is, de kans te geven om de eerste pasjes in de autosport te zetten. Al snel bleek dat er veel interesse was voor alle autosporttakken.
Image
De club groeide, piloten sloten aan, en verspreiden zich over de disciplines: rittensport, rally, rally-sprint, circuit en karting . De club groeide snel en sloten aan bij de federatie’s PAK Antwerpen en VAS, hierdoor konden ze beginnen met wedstrijden te organiseren, in totaal werden er 38 rittensport en 12 karting wedstrijden georganiseerd . Enkele bestuursleden vonden dat ze een nieuwe uitdaging moesten aangaan en er werd geopteerd om een toerrit voor Old timers te organiseren , de eerste editie werd dan ook snel een feit en in 1996 organiseerde we de 1ste Kempen Historic .
Image
Ex Rally en Rallycross piloot Louis Mast, toenmalig uitbater van Café Meulenberg, nodigde ons uit om ons clublokaal en de organisatie van de Kempen Historic bij hem in Mol Millegen te laten plaats vinden. Al snel begon onze organisatie over gans het Vlaams landgedeelte bekend te raken en de deelnemers kwamen dan ook in grote aantallen kennis maken met onze rondrit en telkens verhoogde het aantal deelnemers. 
Image
In 2011 bereikte we een topjaar met 234 deelnemers, intussen zitten we dan ook al aan 17 organisaties en de voorbereiding van onze 18de Kempen Historic voor 2013 is gestart. Ook over de grens bij onze Noorderburen in Nederland werd onze rit onder de aandacht gebracht en jaarlijks konden we vanuit Nederland verscheidene deelnemers ontvangen. In 2015 konden we met trots onze 20ste editie vieren , Deze jubileum editie was meteen ook een topjaar , we mochten niet minder dan 245 deelnemers ontvangen . Als organisatie hebben we dan ook aan alle deelnemers een mooi aandenken geschonken voor de 20ste editie van onze Kempen Historic , als dank voor hun trouwe aanwezigheid door de jaren heen . 
Image
Door COVID hebben we een paar jaar niet kunen organiseren maar in 2022 , hebben we dan uiteindelijk onze jubileum editie van de 25ste Kempen Historic kunen organiseren. Aangezien we elk jaar problemen kregen om helpers te vinden , was deze editie dan voor ons ook het juiste moment om te stoppen met deze formule van de Kempen Historic. MAAR , we zijn geen opgevers en we zijn op zoek gegaan naar iets nieuws , wel in hetzelfde genre dan onze vorige 25 Historics . Vanaf 2023 gaan we THE NEW KEMPEN HISTORIC organiseren , de mensen van de Mollenrit die jaarlijks een week lang voor het goede doel “ Help Brandwonden Kids “ inrichten gaan ons hierin ondersteunen door ons helpers te leveren. Wij gaan dan ook ons steentje bijdrage voor het goede doel “ Help Brandwonden Kids “ Dit brengt wel een paar nieuwigheden met zich mee , zo zal onze datum verschoven worden naar ZONDAG 28 MEI 2023 en zal de inschrijving en vertrek plaatsvinden in de tent op het KERKPLEIN van MOL – MILLEGEM.

In 2024 zullen wij terug met de ondersteuning van de Mollenrit The New Kempen Historic 2024 organiseren , die zal plaatsvinden op zondag 26 mei 2024 . Verdere Info vindt u terug onder de link “ The New Kempen Historic” hier op onze website .

Contactgegevens

Patrick Aerts

Voorzitter

+32 494/78.88.24

Patrick.Aerts@telenet.be