foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Kempen Historic

Mols Racing Team M.R.T.Download formulieren.

HISTORIEK VAN DE CLUB
We dateren september 1987. Enkele autosportliefhebbers komen samen in Taverne”Het Zilverhof “ in Mol ,om een autosportclub boven de doopfont te houden.
Als naam van de club werd de voor de hand liggende naam Mols Rally Team gekozen.
Het Mols Rally Team had in 1987, bij het opstarten van de club dan ook tot doel: iedereen die ergens met de autosportmicrobe besmet is, de kans te geven om de eerste pasjes in de autosport te zetten.
Al snel bleek dat er veel interesse was voor alle autosporttakken.
Meerdere piloten sloten zich aan en verspreidden zich over de disciplines: rittensport, rally, rally-sprint, circuit en karting.

    

 

 

 

 

 

 

De club groeide snel en we sloten ons aan bij de federatie’s PAK Antwerpen en VAS, hierdoor konden we beginnen met het organiseren van wedstrijden. In totaal werden er 38 rittensport en 12 karting wedstrijden georganiseerd .


Enkele bestuursleden vonden dat ze een nieuwe uitdaging moesten aangaan en er werd geopteerd om een toerrit voor Old timers te organiseren. De eerste editie werd dan ook snel een feit en in 1996 organiseerden we de 1ste Kempen Historic.


Ex Rally en Rallycross piloot Louis Mast, toenmalig uitbater van Café Meulenberg, nodigde ons uit om ons clublokaal en de organisatie van de Kempen Historic bij hem in Mol Millegem te laten plaatsvinden.
Al snel begon onze organisatie over gans het Vlaams landgedeelte bekend te raken en de deelnemers kwamen dan ook in grote aantallen kennis maken met onze rondrit en telkens verhoogde het aantal deelnemers.


Ook over de grens, bij onze Noorderburen in Nederland, werd onze rit onder de aandacht gebracht en jaarlijks konden we vanuit Nederland verscheidene deelnemers ontvangen.
Ondertussen kregen we de vraag van onze leden en enkele trouwe deelnemers om een bijkomend ritje te organiseren om het oldtimer seizoen te openen.
Zo zijn we in 2014 gestart met het organiseren van een openingsrit die jaarlijks in April plaats vindt. Aanvankelijk was het de bedoeling om maximum 40 deelnemers toe te laten maar dat aantal is ondertussen na 5 jaar al opgetrokken naar 60 deelnemers.
In 2015 konden we met trots onze 20ste editie vieren. Deze jubileum editie was meteen ook een topjaar want we mochten niet minder dan 245 deelnemers ontvangen. Als organisatie hebben we dan ook aan alle deelnemers een mooi aandenken geschonken voor de 20ste editie van onze Kempen Historic als dank voor hun trouwe aanwezigheid door de jaren heen.

 


Klik op de foto om de reportage te bekijken.

Intussen hebben we de 24ste organisatie in 2019 achter de rug , door het COVID virus hebben we in 2020 en 2021 geen normale Kempen Historic kunnen organiseren. Intussen zijn we wel gestart met de voorbereiding van onze jubileum editie van onze 25ste Kempen Historic die hopelijk op 7 augustus zal kunnen doorgaan.