foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Kempen Historic

Mols Racing Team M.R.T.Download formulieren.

Beste Oldtimerliefhebbers,

Graag nodigen wij jullie uit op onze door COVID uitgestelde zilveren jubileumeditie van de Kempen Historic Toerrit. Inderdaad, reeds voor de 25ste keer staan wij garant voor de organisatie van een rondrit voor oldtimers en klassieke voertuigen.
Vooraleer we de editie van dit jaar toelichten, blikken we kort terug in de historie. Het begon allemaal in het jaar 1996. Toen werd binnen het bestuur van het Mols Rally Team het idee opgevat om naast de rittensport (bolleke-pijl) ook iets gelijkaardigs, evenwel zonder competitie-element, te organiseren voor oldtimers. Zo ontstond in Mol de eerste, bescheiden Kempen Historic met een 30-tal deelnemers. Het daaropvolgende jaar werd de organisatie grootser aangepakt en voor vertrek- en aankomstplaats werd uitgeweken naar het Miloheem te Mol-Millegem; de plek waar we nog steeds te gast zijn! Met die verhuis, steeg ook in één klap het aantal deelnemers naar ruim 150. Door de jaren heen kenden we nog groei met pieken tot 230 auto’s. Van de formule werd ook niet afgeweken: een korte voormiddagrit en een langere namiddagrit. Ook leuk om weten: al die jaren is de organisatie in goede banen geleid door hetzelfde team o.l.v. Patrick Aerts. Dank ook aan alle medewerkers voor en achter de schermen voor de voorgaande 24 ritten!
Op zondag 7 augustus beginnen we aan onze 25ste feesteditie met de opening van de inschrijvingstafel en het ontbijt om 8.30uur. Omstreeks 10.00 uur gaan we van start voor de voormiddagrit. Door middel van een gedetailleerd routeboek rijden de deelnemers over rustige wegen door de gemeente Mol, Meerhout en Geel.
Tegen het middaguur worden de deelnemers terug aan het Miloheem verwacht en indien gewenst kunnen zij een middagmaal nemen (kostprijs €15,00 p.p.). Tijdens deze pauze is er voor iedereen voldoende gelegenheid om de deelnemende voertuigen te bekijken en leuke gesprekken te voeren bij een drankje op ons terras.
Maar er is meer, namelijk de langere namiddagrit. Deze tocht brengt de deelnemers o.a. naar Lommel en de nieuwe fusiegemeente Pelt. Net als alle voor- gaande jaren krijgen de deelnemers bij hun aankomst ook nu weer een persoonlijk aandenken overhandigd, en omdat het feesteditie is nog met iets extra’s erbij !!! Deelnemen aan deze leuke dag kan vanaf €17,00 voor bestuurder en voertuig. Elke bijkomende passagier betaalt €7,00 extra. Hiervoor bieden wij u een originele rallyplaat,een ontbijt, gedetailleerde routeboeken en het reeds aangehaalde persoonlijke aandenken.

Bijkomende info kan je vinden op onze website en daar kan je ook terecht voor de online inschrijving. Wij als organisatoren zijn klaar voor deze feestelijke rit. Hopelijk ben jij, net als het zomerzonnetje, er ook bij om er iets fantastisch van te maken!

Graag tot op 7 augustus voor ons gezellig evenement in Mol Millegem.